Minőség

saválló asztal

Első megközelítés az anyag tekintete. Mit is jelent ez?

Tehát egy bútort többféle anyagok felhasználásával lehet létrehozni. Vegyük először a bútorok bútorlapjait. A bútorok bútorlapjai között külső szemmel nem látható, de hatalmas különbség van

Tehát a piacon fellelhető olcsóbb, lazább anyagszerkezetű és vékonyabb fedőréteggel ellátott bútorlapok, és a garantált minőségű, a szabványoknak valóban megfelelő anyagok.

Általában a tapasztalat szerint a gyártó megválasztásakor a minőséget is megválasztja az ember. Ez a minőségi különbség kihat az árra is. A gyengébb minőségű anyagból készült bútorok rögzítési pontjai hamarabb elengednek, nedvesség hatására könnyen szétporladnak (a laza szerkezetnek köszönhetően), a fedőréteg annyira vékony, hogy esetenként szinte átlátszik a hordozó anyag.

Következő az élzáró anyag: Az élzáró anyagok különböző vastagságúak, és anyagúak lehetnek. Vastagság 0,2-2mm vastagságú élzáró anyagok. Anyagok tekintetében pedig lehetséges papír, élfólia, PVC, ABS. Természetesen egy 0,2mm vastag élfóliát nem érdemes összehasonlítani egy 2mm vastag ABS műanyag élzáró anyaggal. Szintén ár és kopásállóság az, ami számít ezeknél az anyagoknál. Ide tartozik, hogy cégünk minden, akár nem látszó felületet is lezár élzáró anyaggal.

Következő a fiók és vasalat rendszer: A piacon szintén fellelhető minőségi vasalat, bútor élettartam garanciával, illetve olcsó vasalat, mely általában fél év múlva elkezd nehezebben működni és csak a szerencsén múlik, mikor kell kicserélni. A fiókoknál fémoldalas fiókokat használunk, melyeknek alja teljes értékű ugyanolyan vastag bútorlap, mint a bútor oldalai. Az ajtópántok, melyek szintén ide tartoznak többféle kinyithatósági szögben megvásárolhatóak, a 90 fokostól a 170 fokosig.


Munkalapok: a mérsékelten saválló munkalapokra ugyanazok vonatkoznak, mint a bútorlapokra.

A saválló anyagoknál (Trespa) három gyártó található, melyeknél mind a három anyaghoz adnak megfelelőségi nyilatkozatokat, viszont saját laborunkban leteszteltük ezeket, és csak az egyik, a legdrágább felelt meg a követelményeknek.

Fémvázak: lehetséges kisebb lakatosműhelyekben összehegeszteni és lefesteni hagyományos módszerrel. Cégünk minősített hegesztéssel rendelkező vállalkozástól, kétszeres saválló porszórással ellátott termékeket forgalmaz.

Összefoglalva: cégünk csak saját laborunkban letesztelt megfelelőségi nyilatkozattal ellátott anyagokat használ. Minden bútor hátlapja ugyanolyan vastag mint a bútor többi része, a bútorok alja és teteje végigfut, a nagy stabilitás és terhelhetőség érdekében.

Élzárások minden –nem látszó élen is- Fiókokkal ellátott szekrények teljes oldalon fémoldalas fiókokkal rendelkeznek, a pántok az ajtóknál általában 170 fokos nyílásszöget biztosítanak. Külön kérésre 270 fokos nyitási szög is lehetséges.

A bútorok fogantyúi saját gyártású Polipropilén fogantyúk.
Tehát minden esetben a legjobb minőségű anyagokat használjuk, ennek köszönhetően garanciális javítási munkáink szinte nincsenek.

Ha mindenből a rossz minőségű anyagokat használnánk lényegesen olcsóbb árat is létre lehetne hozni, viszont az élettartalma ezeknek a bútoroknak nem megbecsülhető.

Remélem elnyertem bizalmát!

Tisztelettel:
Balázs Gábor